Eind februari werden duizenden Eindhovenaren door huisartsen gevaccineerd met AstraZeneca. Eind mei krijgen ze hun tweede prik.
Volledig scherm
PREMIUM
Eind februari werden duizenden Eindhovenaren door huisartsen gevaccineerd met AstraZeneca. Eind mei krijgen ze hun tweede prik. © Rene Manders/DCI Media

Huisarts over zwabberend prikbeleid: patiënten snappen er geen hout meer van

EINDHOVEN - Het vaccinatiebeleid van Nederland is zo complex dat het niet meer is uit te leggen, verzuchten GGD, huisartsen en KBO Brabant. Terwijl er aan de ene kant mensen zijn die wanhopig uitkijken naar een coronaprik, dreigen er aan de andere kant miljoenen AstraZeneca-vaccins ongebruikt op de plank te blijven liggen.

  1. Iris Penning jaar extra Stadsdichter van Eindhoven

    Iris Penning jaar extra Stadsdich­ter van Eindhoven

    Iris Penning blijft nog een jaar extra Stadsdichter van Eindhoven. Twee maanden na haar benoeming, in januari 2020, ging de stad op slot en sindsdien zijn veel activiteiten geannuleerd. Toch zat ze niet helemaal stil: ze gaf onder meer de corona-proof concertreeks ‘Buiten op de bank’ en startte haar eigen podcast ‘Besmettelijke teksten’. Ook bracht ze een nieuwe single uit en won ze vorig jaar de Eindhovense Cultuurprijs. Voor de koninklijke familie mocht ze een gedicht voordragen. De afgelopen jaar boden wel veel inspiratie om te schrijven, stelt ze. Toch hoopt Penning dit jaar voor een groter publiek te kunnen verschijnen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven