Volledig scherm
© Getty Images

Hulplijn voor Eindhovenaren met geldstress

EINDHOVEN - Vragen over hoe je kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen kunt aanvragen of over aanmaningen. Diverse mensen lopen daarmee rond.

Eindhovenaren met financiële vragen konden voorheen terecht bij de Werkplaats Financiën. Alleen zijn de diverse inlooppunten in de stad, die bemand werden door vrijwilligers van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven, voorlopig gesloten wegens het coronavirus.

Problemen

,,Mensen kunnen nu nergens naar toe met hun vragen”, vertelt Eindhovense ondernemer Maarten van Rijn. ,,Terwijl problemen doorlopen en brieven op de deurmat blijven vallen.” Om mensen toch hulp te kunnen bieden, heeft hij het initiatief genomen om de Hulplijn Geldstress Eindhoven te openen.

Inwoners uit de gemeente Eindhoven met financiële vragen kunnen vanaf donderdag iedere werkdag tussen 9.00 – 13.00 uur bellen met 040-7601777. Daar worden ze geholpen door vrijwilligers van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven. ,,Ze geven dan advies of brengen de bellers in contact met de juiste persoon die ze verder kan helpen”, legt initiatiefnemer Van Rijn uit.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven