Wethouder Renate Richters (r) opende begin 2018 de Werkplaats Financiën XL aan het Celsiusplein in Woensel-West. Hier kunnen inwoners die vragen hebben over geldzaken of moeite hebben met rondkomen binnenlopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Renate Richters (r) opende begin 2018 de Werkplaats Financiën XL aan het Celsiusplein in Woensel-West. Hier kunnen inwoners die vragen hebben over geldzaken of moeite hebben met rondkomen binnenlopen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Hulpverleners Eindhoven over schulden: ‘Teveel verantwoordelijkheid bij burger’

EINDHOVEN - In Nederland wordt veel te veel verantwoordelijkheid bij burgers gelegd, als het gaat om geld en schulden. Er is een schuldenindustrie ontstaan, waarbij er van alles gebeurt maar oorzaken niet worden aangepakt. Dat zeggen Jaap Bos en Chantal Kaya, Eindhovense hulpverleners.

 1. Lezersbrieven | Niet ook planeet Mars verpesten | Nieuwe wet verandert aanrijtijd ambulance niet
  LEZERSBRIEVEN

  Lezersbrie­ven | Niet ook planeet Mars verpesten | Nieuwe wet verandert aanrijtijd ambulance niet

  Het laten landen van een helikopter op Mars en hiermee ook een mogelijke testvlucht maken getuigt van een knap staaltje wetenschap en techniek (ED 12-4). Maar wat hebben we er eigenlijk te zoeken? Hier op aarde heeft de mens er al een gigantische puinhoop van gemaakt. De lucht, de bodem, onze zeeën en oceanen; ze zijn allemaal ernstig vervuild. Het regenwoud is voor een groot deel gekapt en de bodem is leeg getrokken. Er zijn en worden de meest gruwelijke oorlogen uitgevochten, waarbij niets of niemand wordt ontzien. Hebzucht, macht, winst en nooit genoeg, dat is waar het om draait. Maar lang niet iedereen profiteert. De welvaart en de macht is vreselijk ongelijk verdeeld.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. WO II-museum in Budel mag deuren niet openen
  Play

  WO II-museum in Budel mag deuren niet openen

 2. Gratis sneltest doen? Zo regel je het
  Play

  Gratis sneltest doen? Zo regel je het