Volledig scherm
PREMIUM
Een eerste ontwerp van het gebouw voor wonen, werken en leren dat Hurks Vastgoed BV wil gaan bouwen op de TU/e Campus, op de plek van de sportvelden aan de Kennedylaan in Eindhoven. © Hurks Vastgoed/Diederendirrix/VFO Architecten

Hurks wil bouwen op TU/e Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - Hurks Vastgoed uit Eindhoven maakt plannen om aan de Kennedylaan, op de plek van de sportvelden van de Technische Universiteit, een gebouw voor wonen, werken en leren te bouwen. De investering gaat richting 100 miljoen euro. 

In het 'iconisch' gebouw van 30.000 vierkante meter aan de entree van Eindhoven zijn 250 woningen voor studenten en expats en een kortverblijf-complex met 140 kamers gepland. Bovendien zouden er 5000 vierkante meter kantoren en onder de grond parkeerplaatsen moeten komen. In laagbouw aan de voet van het gebouw dat zo'n 70 meter hoog wordt, kunnen bedrijven laboratoria vestigen waar ze samenwerken met de TU/e en Fontys. Een uitkijkpunt, tuin en terras op grote hoogte en een sportcentrum krijgt het pand ook. Op de begane grond is ook plek gereserveerd voor winkels, horeca, een super en een restaurant. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8864 stemmen