Volledig scherm
De Baskin-Robbins vestiging in Utrecht © Baskin-Robbins

IJswinkel Baskin-Robbins opent in Eindhoven

EINDHOVEN - IJswinkel Baskin-Robbins opent een filiaal in Eindhoven. De Amerikaanse keten komt onder de vestiging van Dunkin’ Donuts in winkelcentrum Piazza en opent waarschijnlijk eind maart de deuren. De ingang komt in de kelder van de Piazza.

Baskin-Robbins en Dunkin’ Donuts zijn beide eigendom van dezelfde moedermaatschappij Dunkin’ Brands. Wereldwijd hebben de ketens respectievelijk zo'n 11.000 en 7.900 filialen. Eindhoven was vorig jaar de eerste Brabantse stad waar Dunkin’ Donuts de deuren opende. Later volgde Tilburg waar beide merken voor het eerst onder één dak werden ondergebracht. 

In Eindhoven krijgen ze volgens een woordvoerder allebei een eigen winkel met een eigen ingang. Baskin-Robbins heeft zo'n 1.300 smaken in het assortiment waarvan er in de winkel iedere keer 31 beschikbaar zijn. Het Eindhovense filiaal wordt de vijfde van de ijsketen in Nederland. Het bedrijf kondigde vrijdag ook aan hun producten in bekers aan te gaan bieden in andere winkels en horecazaken.

Eindhoven is in trek bij Amerikaanse fastfoodketens. Zo openden recent ook Five Guys en Taco Bell hier een vestiging. De franchisenemer van laatstgenoemde ging eind vorig jaar failliet maar na een doorstart is het filiaal aan de Rechtestraat inmiddels weer open. De opening van Dunkin’ Donuts zorgde vorig jaar voor lange rijen in de Piazza omdat de eerste honderd bezoekers een jaar lang gratis donuts kregen. Baskin-Robbins organiseert meestal een vergelijkbare actie bij de opening van een winkel. In Tilburg kregen de eerste vijftig bezoekers een jaar lang gratis ijs. De vijftig erna kregen 31 dagen gratis ijs.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen