Volledig scherm
Stamboom van Eindhoven © Jori van Boxtel

Illustratrice studeert af met stamboom Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense studente Jori van Boxtel heeft voor haar afstudeerwerk (Illustratie) aan kunstacademie St Joost in Breda een monumentale stamboom gemaakt met daarin de geschiedenis van Eindhoven.

Natuur, architectuur, historie en geografie komen samen in de stad, die is gevestigd in een boom. De wortels staan voor de oorsprong van de stad, die is ontstaan uit het oude stadscentrum en de vijf omliggende dorpen: Woensel, Strijp, Gestel, Stratum en Tongelre. In iedere wortel zijn de belangrijkste gebouwen van een voormalig stadsdeel verwerkt. In de stam zijn de belangrijke kenmerken van Eindhoven vanaf de annexatie in 1920 verwerkt. Zo is de boom van beneden naar boven de historische tijdlijn van Eindhoven.

Het werk, met een afmeting van 2.50 m x 3.40, is tot en met morgen te zien op AKV/St Joost van Avans Hogeschool in Breda.

  1. Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok
    PREMIUM

    Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok

    RECENSIE - Een opera als geen ander. Zo mag je Einstein on the Beach van Philip Glass gerust noemen. Geen clichématig klef verhaaltje in aria’s en duetten, maar een koor dat notennamen en cijfers zingt, vaak in onnavolgbaar hoog tempo en moordende afwisseling. Daarachter elektronische orgels die de snelheid nog opdrijven met pompende baslijnen en hoog wervelende slingers van tonen. Als rustpunt dienen kalm voorgedragen teksten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven