Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven - Veel politie op de been tijdens de intocht van sinterklaas in Eindhoven © FotoMeulenhof

In Eindhoven is de streep door Zwarte Piet er een met potlood

EINDHOVEN - Met minstens zoveel agenten als Zwarte Pieten op de been, werd de intocht van Sinterklaas in Eindhoven toch nog een kinderfeest. De laatste keer met Zwarte Pieten, zo is de verwachting. Ook na afloop van de intocht hield burgemeester John Jorritsma echter een slag om de arm. 

,,Het is niet aan mij en ook niet aan de politiek”, zo antwoordde Jorritsma op de vraag of Zwarte Piet volgend jaar verleden tijd is. Hij verwees wederom naar het gezamenlijke statement van het intochtcomité en hemzelf eerder deze maand. Met daarin de belofte dat Eindhoven, wat betreft de kleur van de pieten, volgend jaar aansluit bij de landelijke lijn. Een keiharde garantie dat er in Eindhoven volgend jaar geen Zwarte Pieten te zien zijn, wil hij echter niet geven. ,,Iedere stap, links of rechts, die ik in deze discussie zet zorgt voor nieuwe discussie. Begin volgend jaar ga ik weer om tafel met het intochtcomité.” 

  1. Eindhovense rapper Fresku en Arjen Lubach scoren YouTubehit over zwarte bladzijden Nederlandse geschiedenis
    video

    Eindhoven­se rapper Fresku en Arjen Lubach scoren YouTubehit over zwarte bladzijden Nederland­se geschiede­nis

    EINDHOVEN - De aangepaste canon van de Eindhovense rapper Fresku en Arjen Lubach wil ‘wel met aandacht’ de zwarte bladzijden van de Nederlandse geschiedenis brengen. Vanaf 2020 verspreidt de overheid de Canon van Nederland onder achttienjarigen, maar het duo denkt met een hun rap in Zondag met Lubach veel beter jongeren te kunnen bereiken. Het filmpje is inmiddels al meer dan 100.000 keer bekeken op YouTube.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven