Wielerbaan aan de Mierloseweg in Helmond, achter de molen van Stevens. Vanwege de mooie tribune werd deze baan ‘De Superbe’ genoemd.
Volledig scherm
PREMIUM
Wielerbaan aan de Mierloseweg in Helmond, achter de molen van Stevens. Vanwege de mooie tribune werd deze baan ‘De Superbe’ genoemd. © RHC-Eindhoven

In Helmond knalden de Harrie Lavreysens een eeuw geleden al over zes wielerbanen, waarvan vier van hout

HELMOND - De Harry Lavreyssens en Jeffrey Hooglands van een eeuw geleden hadden namen als Jan Tulleken, Jonkheer Gerard Bosch van Drakestein en Piet Moeskops. Wielrenners die Helmond wisten te vinden. Want de stad, met toen rond de twintigduizend inwoners, kende maar liefst zes wielerbanen, vier van hout en twee van zand. In de open lucht.

  1. Jenson Seelt is de grote man bij winnend Jong PSV, dat uitwedstrijd bij ADO snel in de plooi legt
    PREMIUM

    Jenson Seelt is de grote man bij winnend Jong PSV, dat uitwed­strijd bij ADO snel in de plooi legt

    Na een rimpelloze eerste helft heeft Jong PSV vrijdagavond een simpele overwinning kunnen pakken bij ADO. De beloften leidden na 45 minuten met 3-0 en hoefden na rust maar één tegengoal te dulden, uit een corner. Het was voor het team van Adil Ramzi de eerste uitzege van het seizoen en de ploeg staat nu strak in de middenmoot. Bij ADO worden de zorgen groter en groter en heeft trainer Dirk Kuijt het enorm zwaar aan het begin van dit seizoen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven