Volledig scherm
© Thinkstock

Inbrekers scholen in Eindhoven hoeven niet terug de cel in

DEN BOSCH - Twee 24-jarige Eindhovenaren die inbraken in basisschool Het Startblok in Eindhoven en daar een ravage aanrichtten, hoeven van de rechtbank in Den Bosch niet terug naar de gevangenis.

De rechtbank denkt dat Raymond H. en Gino B. beter af zijn met een hulptraject. Ze moeten wel ieder 120 uur taakstraf volbrengen en een boete van in totaal 200 euro betalen. Ze probeerden ook in te breken bij basisschool De Reis van Brandaan en in een woonhuis.

Bij de Bossche rechtbank wilde het duo twee weken geleden niks zeggen, ook niet over de gestolen scooter waarop ze soms reden, en H. evenmin over de gestolen telefoon die hij had. 

Bewijs

Desondanks dacht de officier van justitie voldoende bewijs te hebben. Omdat de politie H. al in beeld had wegens inbreken, kreeg hij een peilzender onder zijn wagen. Die gaf aan dat de auto bij de scholen was geweest ten tijde van de inbraken. Er waren ook camerabeelden en de politie zag het duo op de gestolen scooter rijden. In de tuin bij H. vond de politie de buit van een van de inbraken.

De reclassering ziet kansen het tweetal op het rechte pad te krijgen. De officier sloot daarbij aan in zijn strafeis. Van hem hoefden ze ook niet terug de cel in.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven