Boekhandel Van Piere in Eindhoven op zaterdagmiddag 14 maart.
Volledig scherm
Boekhandel Van Piere in Eindhoven op zaterdagmiddag 14 maart. © Gerard Mesman

Ineens is er volop tijd om... te lezen

EINDHOVEN - Nu alle theatervoorstellingen vanwege het coronavirus zijn afgelast, de concertzalen en bioscopen dicht en ook de horeca, is er ineens volop tijd voor andere dingen. Lezen bijvoorbeeld. 

Wij namen dit weekend een kijkje bij boekhandel Van Piere in Eindhoven, sinds vandaag helaas ook tot nader order gesloten. Drie lezers over hun aanschaf. ‘Mooi moment om te gaan beleggen.’

Juul van Dongen.
Volledig scherm
Juul van Dongen. © Gerard Mesman

Juul van Dongen (58), Eindhoven
Koopt het boek Je kunt het maar een keer doen van Barbara Beukering. ,,Ik koop dit boek op basis van een recensie in de Volkskrant, en het gaat over de zoektocht van de schrijfster naar hoe wij omgaan met sterven. Zij zegt dat het een taboe is om over de manier waarop wij willen sterven te spreken. Het past wel in de discussie over ‘voltooid leven’. Ik ben benieuwd naar de manier waarop mensen met dit onderwerp omgaan: blijf je je tot het uiterste verzetten of kun je je ook overgeven aan het sterven. En, welke keuze maak ik daar dan in?”

Evi Achten.
Volledig scherm
Evi Achten. © Gerard Mesman

Evi Achten (29), Eindhoven
Met haar laatst gekochte boek: Blondjes beleggen beter van Janneke Willemse. ,,Ja, een mooi moment om te gaan beleggen nu de beurzen zo kelderen. Het past in het verhaal van Willemse, omdat zij beleggen op de lange termijn aanbeveelt. Mannen beleggen vooral met emotie, waardoor ze meer risico nemen. Vrouwen kijken verder en raken niet paniek. Maak een beleggingsplan zegt de schrijfster en heb vertrouwen in de toekomst; die koersen gaan echt wel weer omhoog. Bekijk het zakelijk, en zo denk ik er ook over.”

Arnoud Bladergroen.
Volledig scherm
Arnoud Bladergroen. © Gerard Mesman

Arnoud Bladergroen (43), Son
Koopt alvast zijn eigen verjaardagscadeau: Alle verhalen van Isaak Babel. ,,Ik ben geïnteresseerd in korte verhalen. Ik heb al het een en ander gelezen van James Salter en Raymond Carver, twee Amerikaanse schrijvers in dat genre. Babel was een Rus en ik ben benieuwd naar de stijl van zijn verhalen. Ik denk dat het zwaarder en dramatischer is, net als bij de muziek van Sjostakovitsj; het lijden staat daar meer centraal. Ik zoek vooral naar de verschillen in stijl, omdat ik zelf ook bezig ben met het schrijven van korte verhalen. De charme van fragmenten uit het leven van alledag, dat spreekt mij aan.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven