Volledig scherm
PREMIUM
De informatiebijeenkomst over reanimeren in het Heidehonk in Woenselse Heide. © Bert Jansen

Informatieavond over 'hartveilig' in Eindhoven: Als je niets doet, gaat iemand dood

EINDHOVEN - In het Heidehonk in Woenselse Heide was woensdag een informatiebijeenkomst om de wijk 'hartveilig' te maken. Verschillende buurtbewoners luisterden naar ambulancepersoneel en konden zich inschrijven voor een reanimatiecursus.

De zaal van het Heidehonk stroomt deze woensdagavond goed vol met buurtbewoners. Na een flyeractie in de wijk hebben zij zich opgegeven voor de informatieavond 'Hartveilig Woenselse Heide'. Doel is om meer mensen te leren reanimeren zodat een zesminutenzone kan worden gerealiseerd. Dit houdt in dat iemand die in de wijk hartproblemen krijgt, binnen zes minuten geholpen kan worden.

  1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
    PREMIUM
    VIDEO

    Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

    EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven