Wie zelfstandig ouder wil worden moet zaken op tijd regelen. (archieffoto)
Volledig scherm
Wie zelfstandig ouder wil worden moet zaken op tijd regelen. (archieffoto) © ANP XTRA

Informatiebijeenkomst Eindhoven over zelfstandig ouder worden

EINDHOVEN - Wie zelfstandig ouder wil worden moet zaken op tijd regelen. Ouderenorganisatie OVO organiseert daarom 23 oktober een informatiebijeenkomst, in samenwerking met de Rabobank, welzijnsorganisatie Lumens en WoonincPlusVitalis.

De jaarlijkse OVO-Zorgdag vindt dit keer plaats in het Rabobank-kantoor zelf, aan de Fellenoord 17. ,,We werken elk jaar met verschillende partijen samen. Dit keer is dat de Rabobank. We zijn erg blij dat zij hun locatie beschikbaar stellen", zegt bestuurslid Bert Willemsen van OVO. ,,Onze bijeenkomst is gratis, inclusief lunch en koffie en live muziek. Iedereen is welkom, ook wie OVO nog niet kent. Wel vragen we mensen om zich uiterlijk 18 oktober aan te melden. Er zijn maximaal honderd plaatsen beschikbaar. Ook vragen we bezoekers om als dat kan met de fiets of OV te komen. De parkeerruimte is beperkt.”

Er zijn verschillende themabijeenkomsten, zowel voor ouderen met een dunne als een dikke portemonnee. De Rabobank houdt sessies over vragen als: Heeft mijn huis overwaarde en kan ik die verzilveren? Wat is een goede manier om mijn testament te regelen? Veilig bankieren,  hoe doe je dat? De Sociaal Raadslieden van welzijnsorganisatie Lumens wijzen ouderen die moeite hebben met rond komen de weg naar gemeentelijke voorzieningen voor minima. Voor wie zich wel oriënteren op combinaties van zorg en wonen zijn er informatiesessies van WoonincPlusVitalis. Senioren kunnen ook informatie krijgen over de cliëntenondersteuners van ouderenorganisatie OVO zelf. Die helpen onder meer bij het aanvragen van Wmo-zorgvoorzieningen bij WIJeindhoven.

De zaal van de Rabobank opent woensdag 23 oktober om 10.30 uur. Om 11.00 geeft OVO-voorzitter Theo van Stiphout het startsein, de afsluiting is om 15.30 uur. Aanmelden kan via mail of via telnr. 040-2573832, door in te spreken op het antwoordapparaat.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven