Volledig scherm

Internationale prijs Eindhovense ham

EINDHOVEN - De in eigen huis gerookte hammen van vleesrokerij Ad Reinders uit Eindhoven hebben op de IFFA 2013 in Frankfurt, een internationale beurs voor de vleesindustrie, prijzen gewonnen.

Reinders won met zeven ingezonden producten een medaille, waaronder een gouden. Reinders noemt deze prestatie bijzonder omdat op de beurs ook grote partijen aanwezig zijn die Iberico, PataNegra en Parma Ham in productie hebben.

De nieuwste innovatie van Reinders is de schapenham die hij samen met schaapsherder Hans Wolters heeft ontwikkeld. Volgens Norbert Koreman van het bedrijf Culinair Saisonnier is deze Herderham het toppunt van gastronomische subtiliteit, van nature passend in de topgastronomie. Reinders zegt dat de ham gluten- en lactose vrij is, minder zout bevat en de beesten onder de noemer een 1-ster beter leven product vallen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stigmama: naar de kapper

    Stigmama: naar de kapper

    In de 'grotemensenwereld' is een aantal zaken behoorlijk vanzelfsprekend. En een daarvan is het onderhoud van je eigen lijf en uiterlijk. Zo poetst de gemiddelde mens zijn of haar tanden minimaal 2 keer per dag. Voor het meer specialistische onderhoud van je gebit ga je minimaal jaarlijks naar de tandarts of naar de mondhygiënist. Daarnaast was en kam je je haar, je doet er misschien zelfs een beetje gel in en je zorgt ervoor dat je kleding netjes en verzorgd is. De een doet er iets meer aan dan de ander en er zijn zelfs mensen die er in doorslaan omdat ze geobsedeerd zijn door hun uiterlijk, maar de meeste mensen houden het bij 'gewoon verzorgen'.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven