Volledig scherm
Bij de ondergrondse container aan de Sint Lebuinuslaan in Eindhoven begint het afval zich al op te stapelen.

Inwoners Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard kunnen afval niet kwijt

EINDHOVEN - Bewoners van appartementen in Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard kunnen hun afval op dit moment niet kwijt. En het is nog onduidelijk of dat komende dagen, als het bijna tropisch warm wordt, wel kan. De ondergrondse afvalcontainers van Cure Afvalbeheer zijn getroffen door een storing. 

De storing doet zich voor bij alle ondergrondse containers van Cure in Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo. 'Dit is veroorzaakt door een software-update. We stellen alles in het werk om dit zo snel mogelijk op te lossen', zo vermeldt Cure zaterdag op zijn website. 'We vragen bewoners om hun afval de volgende dag opnieuw aan te bieden en niet achter te laten bij de container. U hoeft de storing niet door te geven aan Cure. Houd onze website in de gaten voor meer informatie. Onze excuses voor de overlast en wij danken u voor uw begrip!'

Probleem met software
De storing is donderdag al begonnen, zo meldt
Brigitte Wirschell uit de wijk Woensel aan het ED. Zij probeerde die ochtend een vuilniszak te deponeren in de ondergrondse container aan de Heeghtakker. "Dat lukte niet omdat mijn stadspas niet werd geaccepteerd. Ik ben naar de volgende flat gelopen en ook daar deed mijn pasje het niet. Ik mocht het pasje gebruiken van een toevallig passerende buurvrouw, hetzelfde verhaal." Toen ze rond negen uur de gemeente belde, kreeg ze te horen dat alle ondergrondse containers in Eindhoven door een probleem met de software geen pasjes accepteerden. "Alle containers moesten handmatig worden gereset door medewerkers van Cure. Maar het is nu zaterdag, ruim 48 uur (en nog twee meldingen van mij) later en nog altijd is de container buiten werking. Ik hoor van iemand in Urkhoven dat bij haar gebouw al een afvalhoop aan het ontstaan is. En dat terwijl het zondag 30 graden wordt ..."

De gemeente Geldrop-Mierlo heeft vrijdag op haar website de mededeling geplaatst dat de containers binnen haar gemeentegrenzen het niet doen. Cure Afvalbeheer is een samenwerkingsverband van de gemeenten Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo. Cure verzorgt de afvalinzameling in deze gemeenten.

Volledig scherm
Ook aan de Aalsterweg in Eindhoven stapelt het afval zich op bij de ondergrondse containers.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven