Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven Longarts Jacques Creemers © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Is dat verbod op asbestdaken per 2024 echt nodig? Deze twee artsen zijn verdeeld

EINDHOVEN - ‘Een vezel kan uiteindelijk fataal zijn’, zei Tweede Kamerlid Cem Lacin (SP) tijdens het asbestdebat in oktober. Dat is ‘een bekende misleidende uitspraak’, stelde onderzoeksgroep Crisislab in 2016. Berichten over asbest zijn lang niet altijd eenduidig. Hoe gevaarlijk zijn die rondfladderende vezeltjes nu echt?

Volgens voormalig GGD-arts Henk Jans (66) schieten mensen ‘meteen in een kramp’ wanneer het woord asbest valt. ,,Mensen schieten emotioneel door, terwijl risico’s vaak verwaarloosbaar klein zijn.”

 1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”
 2. Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen
  PREMIUM

  Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen

  EINDHOVEN - De vijftien noemen zichzelf gekscherend The Vonderboys. Dat zou ook ‘wonderboys’ hebben kunnen zijn want de groep heeft met wat hulp twee krakkemikkige transportfietsen getransformeerd in blitse fonkelnieuw ogende exemplaren. ,,De fietsen zijn bedoeld voor bewoners van Vonderhof om met familie en bezoek erop uit te gaan”, vertelt Vonderhofs geluksconsulent ­Richard van Schaijk. ,,Op de een zit je naast elkaar, op de ander kan iemand in een rolstoel worden vervoerd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven