Zo’n kwart van de zetels in het algemeen bestuur van het waterschap wordt ongeacht de verkiezingsuitslag
vergeven aan boeren (als fractie ‘ongebouwd’), bedrijven en natuurbeheerorganisaties. Tegenstanders willen af van dat systeem.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo’n kwart van de zetels in het algemeen bestuur van het waterschap wordt ongeacht de verkiezingsuitslag vergeven aan boeren (als fractie ‘ongebouwd’), bedrijven en natuurbeheerorganisaties. Tegenstanders willen af van dat systeem. © Cortés

Is het straks gedaan met de macht van boeren en bedrijven binnen het waterschap? ‘Vaste zetels zijn niet meer van deze tijd’

EINDHOVEN -  Er woedt een strijd om de vaste zetels voor boeren, bedrijven en natuurterreineigenaren in de besturen van waterschappen. Voorstanders zeggen dat die zorgen voor ‘kennis en ervaring’, maar tegenstanders pleiten juist luidkeels voor afschaffing. ,,We geven Philips toch ook  geen eigen plek in de Tweede Kamer?”

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven