Een eerdere repetitie van Eindhovense rockband An Evening With Knives
Volledig scherm
Een eerdere repetitie van Eindhovense rockband An Evening With Knives © Foto DCI Media

‘Isolation Sessions’ in Eindhovense studio: live-concerten in tijden van corona

EINDHOVEN - Concertzalen en theaters zijn nóg een week langer dicht, tot 6 april. En nu ook de cafés. Twee Eindhovense geluidstechnici zijn een initiatief gestart met streaming studiosessies van lokale artiesten om in deze tijd toch nog van livemuziek te kunnen genieten: ‘The Isolation Sessions’.

Zaterdagavond gaf de band DeWolff al een streaming concert vanuit een lege Muziekgieterij in Maastricht. Nu komen de twee geluidstechnici Bob de Wit en Koen Verhees met een Eindhovens initiatief om toch nog - weliswaar thuis - van livemuziek te kunnen genieten: ‘The Isolation Sessions’. Want niet alleen muzikanten en vaklui zitten noodgedwongen stil, ook de liefhebbers.

Elke avond om 21 uur verzorgen ze een live-show, opgenomen in de Super-Nova Studio, met ondersteuning van T56 en Eindhoven Rockcity. Deel 1 (The Ballet Bombs) is zaterdag 14 maart opgenomen, vanavond volgt hier om 21 uur deel 2 met de Eindhovense rockband An Evening With Knives. De band zou volgende week eigenlijk in Keulen en Brugge optreden.

Bands die geïnteresseerd zijn om mee te doen kunnen zich hier aanmelden.

De muziek komt later ‘pay-what-you-want’ op Bandcamp. Alle inkomsten gaan naar de professionals die meewerken aan het project en nu hun inkomsten moeten missen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven