Ivo Soetens is de nieuwe voorzitter van de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (SFEC).
Volledig scherm
PREMIUM
Ivo Soetens is de nieuwe voorzitter van de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (SFEC). © FotoMeulenhof

Ivo Soetens nieuwe voorzitter Federatie Eindhovens Carnaval: 'Het feest laat zich moeizaam vernieuwen'

EINDHOVEN - Ivo Soetens, de nieuwe voorzitter van de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval, wil vernieuwen, maar met respect voor het verleden. ,,Carnaval is een feest van tradities en laat zich moeilijk veranderen."

Toen hij twee jaar geleden als prins carnaval over Lampegat regeerde, ging er voor Ivo Soetens (38) een wereld open. ,,De prins die op bezoek komt, dat is voor mensen echt een ding hoor. Ze zeggen weleens dat het echte carnaval aan het verdwijnen is, maar er is nog steeds een grote club voor wie het echt hun leven is."

  1. Kamervragen over ‘asperge-vluchten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgeknepen’

    Kamervra­gen over ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgekne­pen’

    EINDHOVEN - De minister moet vluchten op Eindhoven Airport stilleggen als die niet voldoen aan de corona-voorschriften. Dat vindt de SP die dinsdag Kamervragen indiende naar aanleiding van berichtgeving over vluchten met seizoensarbeiders die sinds vorige week arriveren op de luchthaven. De honderden arbeidsmigranten uit Oost-Europa gaan met name in Duitsland werken als aspergesteker of aardbeienplukker. Met busjes worden ze vervolgens over de grens gebracht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven