Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige aanleunwoning staat vol met opgestapelde bananendozen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Jacques van de Mortel uit Eindhoven is radeloos: ‘Uit de put en weer terug geduwd’

GELDROP/EINDHOVEN - 2 februari moet Jacques van de Mortel de sleutel van zijn flex-woning in Geldrop inleveren maar een nieuw huis heeft de 49-jarige Eindhovenaar nog niet. Hij is bang om opnieuw op straat te komen staan. ,,Je krabbelt uit de put, maar zodra je op de rand staat, geven ze je weer een duw."

Van getrouwd, een eigen huis en een baan, naar slapen in je auto op een verlaten parkeerplaats. Het overkwam Van de Mortel destijds in krap een jaar tijd. In de crisis raakte hij zijn baan als magazijnmedewerker kwijt en door de spanningen klapte ook zijn huwelijk. Met alleen een ww-uitkering was hij voor de bank een te groot risico en dus moest hij zijn koophuis in Eindhoven verkopen. ,,Ik ging voor de sleuteloverdracht naar de notaris en toen ik weer buiten stond was ik dakloos."

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven