Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige aanleunwoning staat vol met opgestapelde bananendozen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Jacques van de Mortel uit Eindhoven is radeloos: ‘Uit de put en weer terug geduwd’

GELDROP/EINDHOVEN - 2 februari moet Jacques van de Mortel de sleutel van zijn flex-woning in Geldrop inleveren maar een nieuw huis heeft de 49-jarige Eindhovenaar nog niet. Hij is bang om opnieuw op straat te komen staan. ,,Je krabbelt uit de put, maar zodra je op de rand staat, geven ze je weer een duw."

Van getrouwd, een eigen huis en een baan, naar slapen in je auto op een verlaten parkeerplaats. Het overkwam Van de Mortel destijds in krap een jaar tijd. In de crisis raakte hij zijn baan als magazijnmedewerker kwijt en door de spanningen klapte ook zijn huwelijk. Met alleen een ww-uitkering was hij voor de bank een te groot risico en dus moest hij zijn koophuis in Eindhoven verkopen. ,,Ik ging voor de sleuteloverdracht naar de notaris en toen ik weer buiten stond was ik dakloos."

 1. Buikpijn van ploeterend PSV
  PREMIUM

  Buikpijn van ploeterend PSV

  EINDHOVEN - Twee punten, vijftien tegengoals en drie rode kaarten. Cijfers van de laatste zes wedstrijden die de diepe crisis bij PSV illustreren. Hoe krijgen ze in Eindhoven de boel weer op de rit en is Mark van Bommel daar nog de juiste trainer voor? We vroegen het oud-spelers, supporters en andere betrokken bij de club. Vooral de smalle selectie, slechte aankopen en een flinke dosis pech worden genoemd als redenen voor de dramatische resultaten. In een kampioenschap heeft eigenlijk niemand nog vertrouwen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen