Volledig scherm
Janne met vader Ad van Berlo tijdens de verbouwing van het Innovation Powerhouse. Vermeer fotografie © Vermeer fotografie

Janne van Berlo wint landelijke jonge architectenprijs met Powerhouse Eindhoven

EINDHOVEN - Janne van Berlo heeft de prijs voor jonge architecten gewonnen van de landelijk Bond van Nederlandse Architecten voor haar ontwerp van het Innovation Powerhouse, de verbouwing van de voormalige energiecentrale van Philips op Strijp-R in Eindhoven. 

Met haar Atelier Van Berlo, gevestigd in Rotterdam, werkte ze daarbij samen met twee door wol geverfde architecten: Margriet Eugelink en Stefan de Bever. In het Powerhouse - een ontwikkeling van GEVA BV uit Best - was de eerste huurder ontwerpbureau Van Berlo, van haar vader Ad. 

Volledig scherm
Gebouw TR - de Innovation Powerhouse, genoemd naar de voormalige functie: die van energiecentrale - op Strijp-T in Eindhoven. Genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2019, GEVA Vastgoed, Atelier van Berlo, Eugelink Architect, De Bever Architecten © Michel Theeuwen
Volledig scherm
Janne van Berlo, architectenbureau Atelier Van Berlo © BNA/Atelier Van Berlo

Van Berlo wint met Next Step Program, zoals de prijs heet, 10.000 euro en mogelijk een opdracht van ontwikkelaar Synchroon, toevallig ook één van de drie bureaus die nog in de race is om het project VDMA aan de Vestdijk in Eindhoven opnieuw te gaan ontwikkelen. 

“De jury was direct overtuigd van Van Berlo’s ondernemende houding. Van Berlo maakte indruk met haar nieuwe, stoere plannen in binnen- en buitenland, waarbij ze durf toont en tegelijkertijd strategisch en realistisch is in haar aanpak”, aldus juryvoorzitter Do Janne Vermeulen. In de keuzecommissie zat onder anderen Nanne de Ru van Powerhouse Company, het architectenbureau dat de Bunkertoren aan de Kennedylaan tekende.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven