Koffieleuters van Verdienste Janus en Truus Kwinten met kleinkinderen geflankeerd door prinsenpaar D'n Brabander tijdens de Koffiegatse Zittingsavond in Westerhoven
Volledig scherm
Koffieleuters van Verdienste Janus en Truus Kwinten met kleinkinderen geflankeerd door prinsenpaar D'n Brabander tijdens de Koffiegatse Zittingsavond in Westerhoven © Adrie Smolders

Janus Kwinten Koffieleuter van Verdienste in Westerhoven

WESTERHOVEN  - De 77-jarige Janus Kwinten en zijn vrouw Truus (77) zijn gehuldigd tot Koffieleuters van Verdienste. 

Tijdens de 49e Koffiegatse Zittingsavonden in Westerhoven werden ze door voorzitter Bart Bartholomeus naar het podium van De Buitengaander gehaald om daar het bekende beeldje in ontvangst te nemen tezamen met een flink boeket bloemen. 

Kwinten kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange steun en gastvrijheid aan wagenbouwers die in zijn boerenschuur en stal aan de Heijerstraat hun wagens konden bouwen. Dat begon met vriendengroep De Bikkels, maar werd later overgenomen door het W-Team, de Woeste Bende en De Prutsers. Al ruim dertig jaar geeft deze gastvrijheid de jonge bouwers de mogelijkheid om mooie carnavaleske creaties tot in de puntjes af te werken.

Deze gastvrijheid bestaat nu nog steeds in de boerderijruimtes bij zoon Frans Kwinten. Daarnaast haalt Janus Kwinten jaarlijks aan het einde van de optocht bij het publiek de briefjes voor de prijs van de publieksjury op. Het echtpaar was erg blij met deze erkenning door CV De Koffieleuters.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven