Volledig scherm
In een januarinacht wilden twee Eindhovense jongens van 18 zowel een tankstation als een een friettent overvallen. © Bert Jansen

Jeugd-tbs voor Eindhovense overvaller (18)

DEN BOSCH - Een deels mislukte strooptocht kost een toen nog net minderjarige Eindhovenaar vier maanden jeugdcel met aansluitend plaatsing in de zogenaamde jeugd-tbs. Een vriend komt er makkelijker vanaf omdat de rechtbank hem ziet als een meeloper.

De jongens wilden januari dit jaar gewapend en gemaskerd een Sshell-tankstation overvallen. Dat bliezen ze op het allerlaatste moment af. Een nabijgelegen friettent kreeg wel bezoek, maar de eigenaar greep meteen een mes en de twee zetten het op een lopen.

Jochem van der S. (18) had alles bedacht, beoordeelde de rechtbank. Hij was  een paar weken eerder nog veroordeeld voor een straatroof.  Alleen een behandeling kan hem misschien van het slechte pad afhouden en vandaar dat hij wordt veroordeeld tot dwangverpleging. 

Ook Wessel S. (18) heeft hulp nodig. Hij krijgt vier maanden cel waarvan drie voorwaardelijk als hij zich klinisch laat behandelen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven