Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Jeugdhulpaanbieders moeten van Eindhoven besluit arts controleren

EINDHOVEN - Eindhoven en de tien regiogemeenten die met haar zorg inkopen willen grip krijgen op jeugdhulp die tot stand komt via ‘medisch verwijzers', zoals huisartsen. Ze hebben niets te zeggen over artsen zelf. Daarom gaan ze vanaf 1 april zorgaanbieders verplichten om elke medische verwijzing te checken.

Bij elk kind of jongere die via een huisarts, medisch specialist of jeugdarts naar hen wordt verwezen, moeten zorgaanbieders gaan controleren of die verwijzing wel terecht is. Ze moeten kijken of een jongere niet toch op eigen kracht, met ouders en andere familie, of met een minder dure vorm van hulp verder kan. Die stappen moeten ze vastleggen in het ondersteunings- of behandelplan. Als de gemeente dat wil, moeten ze dit overleggen.

  1. Zomeraankopen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarrekening
    PREMIUM
    Video

    Zomeraanko­pen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarreke­ning

    Na een peperduur trainingskamp in Qatar is PSV terug bij af. Het is waarschijnlijk een volstrekt nutteloze investering geweest in een karakterarme en aangeslagen spelersgroep, die vol twijfelgevallen zit. Een aantal spelers van dit PSV is gekocht voor prijzen waar een paard de hik van krijgt en rendeert als een spaarrekening van de Nederlandse grootbanken. Daarop wordt geld in ieder geval niet minder waard en de nieuwe PSV'ers zien hun transferwaarde na een enorm slechte fase misschien wel kelderen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven