Volledig scherm
© RGBStock.com

Jeugdzorg Brabant niet meer onder toezicht

EINDHOVEN - Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant (BJZ) staat sinds dinsdag niet langer onder verscherpt toezicht van de Inspecties Jeugdzorg en Veiligheid. Het verscherpt toezicht werd op 29 januari van dit jaar opgelegd.

De uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering was volgens de beide inspecties niet goed op orde.

Sindsdien rapporteerde BJZ maandelijks over gemaakte voortgang. Ook werden vier onaangekondigde bezoeken gemaakt in februari, mei, juli en oktober. Ook zijn er gesprekken gevoerd met de bestuurder.

De twee inspecties concluderen nu dat 'bestuurder, managers en medewerkers de afgelopen maanden een grote inspanning hebben geleverd'. Dat had als resultaat dat de kwaliteit van kinderbescherming en reclassering 'inmiddels voldoende is'.

BJZ kreeg dit jaar als enige in Nederland geen certificaat van het Keurmerkinstituut omdat de dienstverlening als gevolg van bezuinigingen onder de maat was. Tijdelijk werd het certificaat van collega-instelling William Schrikker Groep gebruikt.

Op 31 maart kreeg BJZ een tijdelijk certificaat voor twee jaar. Volgens de inspecties is de kwaliteit verbeterd dankzij de hulp van de William Schrikker Groep.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven