Kunstenares Mieke van Zundert is geselecteerd voor project Helmen vol Verhalen. Ze wordt aan veteraan, Erik Kuiper uit Eindhoven, gekoppeld van na WO 2 om op basis van zijn verhaal een schilderij te maken.
Volledig scherm
Kunstenares Mieke van Zundert is geselecteerd voor project Helmen vol Verhalen. Ze wordt aan veteraan, Erik Kuiper uit Eindhoven, gekoppeld van na WO 2 om op basis van zijn verhaal een schilderij te maken. © Pix4Profs / Jan Stads

Jonge veteranen vertellen aan de hand van kunst hun verhalen

ZUNDERT - Erik Kuiper uit Eindhoven diende van november 1980 tot mei 1981 de VN-vredesmissie in Libanon. Hij is één van de oud-militairen die meedoet aan Helmen vol Verhalen: de 'jonge' veteraan is hierbij gekoppeld aan de Zundertse kunstenares Mieke van Zundert.

  1. Bert Tip beschrijft in nieuwe boek industriële voetafdruk van Philips in Nederland
    PREMIUM

    Bert Tip beschrijft in nieuwe boek indu­striële voetafdruk van Philips in Nederland

    Ooit geweten dat Philips een mosselpellerij had in Zeeland? Of dat Helmondse medewerksters hun fabriek bezetten omdat ze niet naar Eindhoven wilden? Het valt allemaal te lezen in het nieuwe boek 'Philips in Nederland' van Philipsman Bert Tip. Zelf noemt hij het een bladerboek. Met veel historische foto's uit het archief van de 'cumpany' en interviews met oud-topmannen. Oud-Philipsgedienden kunnen herinneringen ophalen, nieuwe generaties - ook expats want het boek is tweetalig - kennismaken met het verleden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven