Volledig scherm

Jongens van 15 uit Eindhoven opgepakt voor opruiing via Instagram als Coco de Clown

EINDHOVEN - Woensdagmiddag heeft de politie een 15-jarige jongen uit Eindhoven opgepakt, omdat hij onder de naam Coco de Clown zijn Instagram-volgers al enkele dagen oproept om samen te komen bij Winkelcentrum Woensel. Dinsdagmiddag pakte de politie ook al een 15-jarige Eindhovenaar hiervoor op. De oproep leidde al verschillende avonden tot problemen bij het winkelcentrum, waar de politie meerdere keren moest optreden.

Zo waren vrijdag, zaterdag, zondag en maandag tientallen jongeren aanwezig bij het winkelcentrum. Er werd onder meer vuurwerk afgestoken en met eieren gegooid. De politie hield al 5 personen aan voor uiteenlopende feiten. Van meer dan negentig jongeren werd de identiteit vastgesteld.

Na een uitgebreid onderzoek naar de persoon of personen achter het Instagram-account, kwam de politie bij de 15-jarige jongen uit. Hij zit vast voor verder onderzoek. De politie blijft intussen aanwezig bij het winkelcentrum en treedt op bij problemen. Dinsdagavond waren er geen nieuwe meldingen van overlast bij het winkelcentrum.

De politie sluit nieuwe arrestaties niet uit. Het Instagram-account van Coco de Clown is sinds woensdagavond offline.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven