De wonden aan het hoofd van het slachtoffer, nadat hij was behandeld in het ziekenhuis.
Volledig scherm
De wonden aan het hoofd van het slachtoffer, nadat hij was behandeld in het ziekenhuis. © Bureau Brabant

Jongeren gezocht voor poging tot doodslag op man (18) tijdens Zinderend Acht: ‘Beugel kwam via zijn onderlip naar buiten’

EINDHOVEN - Tijdens het festival Zinderend Acht in Eindhoven werd in juni een 18-jarige man zo zwaar mishandeld, dat de politie spreekt van een poging tot doodslag. Dat blijkt uit tv-programma Bureau Brabant van maandagavond. De recherche zoekt de daders, maar ook de vele jongeren die er omheen stonden. 

De mishandeling vond plaats op de Rijnstraat, na afloop van het evenement op 23 juni, rond 01.00 uur. De 18-jarige jongeman wilde naar huis gaan toen hij plotseling van achteren werd geslagen. Hij was direct buiten westen. Terwijl hij op de grond lag, kreeg hij meerdere trappen tegen zijn hoofd, van meerdere mensen. Een vrouw die te hulp schoot werd ook mishandeld. 

De jongeman werd zo hard geschopt dat zijn kaak op twee plaatsen brak. De beugel in zijn mond kwam via zijn onderlip naar buiten en zijn tanden van zijn onderkaak werden naar achteren geschopt. ,,Met zoveel geweld kun je iemand doodtrappen‘’, aldus de politie in de tv-uitzending. 

Inmiddels heeft de politie al veel getuigen gesproken, maar er zijn er nog veel die nog geen verklaring hebben afgelegd. Wie erbij was wordt opgeroepen zich te melden. De daders zijn nog altijd niet gepakt. 

Beelden van de getuigen die de politie zoekt. Ze zijn bewust onherkenbaar gemaakt.
Volledig scherm
Beelden van de getuigen die de politie zoekt. Ze zijn bewust onherkenbaar gemaakt. © Bureau Brabant

In samenwerking met indebuurt Eindhoven