Volledig scherm
Joost Meijs directeur Eindhoven Airport. © FotoMeulenhof

Joost Meijs verruilt Eindhoven Airport voor Queen Beatrix Airport Aruba

EINDHOVEN - Joost Meijs stopt als algemeen directeur bij Eindhoven Airport. Per 1 september van dit jaar wordt hij de baas van Queen Beatrix International Airport op Aruba. De Raad van Commissarissen van Eindhoven Airport gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger voor Meijs, die sinds oktober 2008 in Eindhoven aan het roer stond. 

Meijs begon in 2006 bij de Eindhovense luchthaven, waar hij destijds begon als directeur Commercial Services en PR. In 2008 werd hij benoemd tot algemeen directeur van de luchthaven. In dertien jaar tijd groeide Eindhoven Airport van ruim 1 miljoen passagiers naar zo'n 6,5 miljoen dit jaar. Het plafond voor het aantal vliegtuigbewegingen -43.000- wordt dit jaar bereikt; twaalf jaar geleden waren dat er een kleine 14.000.  

Op Aruba treedt Meijs in de voetsporen van James Fazio, die de afgelopen vijf jaar aan het hoofd stond. “Ik heb met veel plezier leiding gegeven aan dit bijzondere bedrijf waar publieke en private partijen samen komen. Het zo goed mogelijk dichter bij elkaar brengen van op het oog tegengestelde belangen heeft me van het begin tot het einde enorm geïnspireerd", laat Meijs weten in een persbericht. “Tegelijkertijd zie ik enorm uit een bijdrage te gaan leveren aan de successen van de internationale luchthaven van Aruba en ben erg onder de indruk van alles wat daar al bereikt is door James Fazio en zijn team.” 

Stormachtige groei

Tijdens zijn periode als directeur maakte Eindhoven Airport een stormachtige groei door. Zo werd in 2013 het Tulip Inn Hotel toegevoegd en werd de terminal fors uitgebreid. Drie jaar terug werd de nieuwe bagagehal opgeleverd. Ook werd een nieuwe parkeergarage gebouwd. Na het instorten tijdens de bouw in mei 2017 werd vorig jaar gestart met de herbouw. In oktober van dit jaar staat de oplevering gepland. Voor volgend jaar staat de aanleg van de Airport Boulevard op de rol. 

Ook Beatrix International Airport wacht de nodige uitbreidingen qua infrastructuur. De luchthaven steekt daar de komende vijf jaar 300 miljoen dollar in. Per jaar maken zo'n 2,5 miljoen reizigers gebruik van het vliegveld, dat het grootste is op de Antillen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven