Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Jorritsma wil Eindhovense coffeeshop maand sluiten

EINDHOVEN - Eindhovens burgemeester Jorritsma wil coffeeshop The Wall op de Marconilaan een maand op slot doen. The Wall blijft echter voorlopig nog open zo lang de rechter nog geen uitspraak heeft gedaan.

De maatregel tot sluiting voor dertig dagen volgt op een controle op 27 juni van dit jaar. In de coffeeshop zelf trof de politie 680 gram softdrugs aan, 180 gram meer dan de toegestane handelsvoorraad. In een nabijgelegen pand, dat gehuurd wordt door The Wall, werd nog eens 1670 gram wiet en hasj aangetroffen. Al met al een overschrijding van 1850 gram.

Volgens de gemeente is er een directe relatie tussen The Wall en het pand, dat door de coffeeshop gehuurd wordt. De exploitant beschikt over een sleutel van het pand. De in dit gebouw aangetroffen hoeveelheid drugs kunnen volgens Jorritsma daarom tot de handelsvoorraad worden gerekend. 

Waarschuwing

Het is niet de eerste keer dat de coffeeshop, volgens de gemeente, over de schreef gaat. Vorig jaar oktober werd bij een controle ook al een te grote voorraad softdrugs aangetroffen. Toen ging het om 850 gram. The Wall kreeg hiervoor in februari van dit jaar een waarschuwing van burgemeester Jorritsma. De eigenaar van de coffeeshop bestrijdt echter dat een deel van de vondst niet als drugs kunnen worden aangemerkt: volgens hem bestond zo’n 350 gram uit onverkoopbaar hennepafval; takjes, nietjes en plakband. 

De coffeeshop heeft tegen de aangekondigde sluiting bezwaar aangetekend. Dat wordt binnenkort door de bezwarencommissie behandeld. Beide partijen treffen elkaar woensdag 21 november bovendien bij de bestuursrechter in Den Bosch, waar een door The Wall aangespannen rechtszaak dient. De burgemeester heeft aangegeven in elk geval met de sluiting te willen wachten tot na de uitspraak. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven