Volledig scherm

Josette Dijkhuizen en Jan Mengelers Eindhovense topvrouw en topman (video)

EINDHOVEN - Ondernemer Josette Dijkhuizen en bestuursvoorzitter Jan Mengelers van de Technische Universiteit zijn door FRITS gekozen tot topvrouw en topman van 2015. De Eindhovense stadsglossy FRITS, een uitgave van het ED, maakte de uitverkiezing begin van de avond bekend tijdens een bijeenkomst in Muziekgebouw Eindhoven.

De presentatie was drukbezocht. De publicatie van de Top 50 Eindhovense topvrouwen en topmannen is inmiddels traditie en een jaarlijks hoogtepunt in het bestaan van FRITS. "De FRITS Top 50 is in de zes jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een begrip in de regio waar anderen rekening mee houden. De lijsten winnen elk jaar aan gezag en autoriteit", zegt redactioneel manager Hans Matheeuwsen. Volgens hem is de grootste uitdaging voor het blad om elke keer opnieuw de mensen in beeld te brengen die er toe doen in Eindhoven en omgeving.

De plekken twee en drie bij de 'meest invloedrijke' topvrouwen worden ingenomen door respectievelijk Brainport-directeur Imke Carsouw en Marianne Mignot, directeur van Mignot & De Block. PSV-coach Phillip Cocu staat bij de mannen op twee, gevolgd door Eindhovens wethouder Staf Depla.

De avond werd besloten met een exclusief diner voor de genomineerden op het podium van de grote zaal. Sterrenkok Soenil Bahadoer - van restaurant De Lindehof in Nuenen - stelde het menu samen en bereidde het ter plekke voor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven