Volledig scherm
PREMIUM
Boodschappen gekocht bij Jumbo Overpelt en de Jumbo in Reusel. De boodschappen zijn exact hetzelfde maar de bedragen verschillen aanzienlijk. © Foto Sem Wijnhoven/fotomeulenhof

Jumbo is in België stuk voordeliger
dan in Zuidoost-Brabant

BUDEL/REUSEL - Belgen die in Nederland boodschappen doen omdat het hier goedkoper zou zijn, hoeven die moeite niet meer te nemen. Nieuwkomer Jumbo blijkt ten zuiden van de grens veel lagere prijzen te hanteren dan aan deze kant.  

Dat een sixpack Leffe Tripel in België goedkoper is dan in Nederland zal weinig wenkbrauwen doen fronsen. Het is tenslotte Belgisch bier. Maar een zak Whiskas kattenbrokken die bij de Jumbo in Budel en Reusel dubbel zo duur is als in Overpelt, waar onlangs het allereerste Belgische Jumbo filiaal opende, is best opmerkelijk. Zelfs de eigen boodschappentas is in België ruim de helft goedkoper dan in Nederland.  En wat te denken van de prijs van Nivea deodorant: 2,84 euro in Overpelt, 3,85 euro in Reusel. Of Lays chips: 1,13 in België, 1,45 euro hier? 

  1. Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparantie’

    Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparan­tie’

    De bekeruitschakeling tegen NAC is bij PSV keihard aangekomen en zorgt voor nieuwe reuring na een toch al belabberd seizoen. Veel van wat er bij PSV gebeurt, lag en ligt door de slechte resultaten inmiddels onder een vergrootglas, tot aan de dokters en diëtiste toe. De bestuurders van de Eindhovense club liggen hier en daar onder vuur, maar vinden niet dat er olie op datzelfde vuur gegooid moet worden. Algemeen directeur Toon Gerbrands voelt totaal niet de behoefte om overal op te reageren, maar wil desgevraagd toch ingaan op enkele kwesties die het Eindhovens Dagblad aansnijdt. ,,Ethiek is voor mij veel belangrijker dan terugslaan of interne codes schenden.” Hij hoopt na een zware periode op eendracht, die in de clubhistorie altijd macht in plaats van machteloosheid maakte.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven