Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal scholen in de regio, zoals basisschool 't Slingertouw in Meerhoven, staan al te boek als Brainportschool. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Kabinet en regio: 'binnen vijf jaar 'Brainportles' op alle scholen

DEN HAAG/EINDHOVEN - Er is nog altijd een nijpend tekort aan technisch personeel in Brainport. Daarom moeten technologie en internationalisering op alle scholen in de regio in het lespakket komen, vinden Rijk en regio.

Ieder kind in de regio rond Eindhoven moet al vanaf de basisschool les krijgen over onderwerpen als technologie, ondernemerschap en internationalisering. Het streven is om dit soort thema's, die nauw verbonden zijn met de arbeidsmarkt in de Brainportregio, al binnen vijf jaar in het programma van alle scholen op te nemen. Dat is een van de opvallendste speerpunten in de Brainport Nationale Actieagenda, die gisteren naar de Tweede Kamer is gestuurd. ,,Er is nog altijd een gillend tekort aan technisch personeel", schetst John Jorritsma, naast burgemeester van Eindhoven ook Brainport-voorzitter. ,,Nu halen we veel werknemers uit het buitenland. Uiteindelijk zou het beter zijn als we als regio zélf meer mensen opleiden doordat ons onderwijs veel beter aansluit op de regionale arbeidsmarkt."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven