Volledig scherm
Eindhoven Airport. © Foto Meulenhof / Dave Hendriks

Kamermeerderheid tegen uitbreiding Eindhoven Airport

EINDHOVEN - D66 en ChristenUnie zijn niet de enige politieke partijen die vinden dat Eindhoven Airport in de nabije toekomst niet mag uitbreiden. Zij krijgen steun van de meerderheid van de Tweede Kamer. Dat meldt NOS

Quote

We staan positief tegenover het idee van een time-out

CDA-Kamerlid Amhaouch

Het pleidooi van D66 en ChristenUnie voor een ‘time-out’ voor uitbreiding van het vliegveld, wordt ondersteund door de partijen SP, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, 50Plus, SGP en CDA. ,,We staan positief tegenover het idee van een time-out", zegt CDA-Kamerlid Amhaouch tegen NOS. 

Uitzondering

Deze partij wil wel een uitzondering maken voor zakelijke vluchten op het Eindhovense vliegveld. Daar zouden de high tech-bedrijven in de regio behoefte hebben aan groei van het aantal vluchten. 

VVD vindt het te voorbarig om nu al uitspraken te doen over dit onderwerp. 

Groei

Quote

En voor Rotterdam The Hague Airport denken we er hetzelfde over

D66'er Jan Paternotte

Eindhoven Airport werkt aan plannen voor gematigde groei na 2020. Naar verwachting heeft het vliegveld dan het maximaal aantal toegestane vliegbewegingen van 43.000 bereikt. Maar D66 en ChristenUnie zien dat niet zitten en vinden dat de bewoners rondom het vliegveld een time-out hebben verdiend. ,,En voor Rotterdam The Hague Airport denken we er hetzelfde over. Dit zijn voornamelijk vliegvelden voor vakantievluchten, die nauwelijks extra banen opleveren", zegt D66'er Jan Paternotte. 

Zijn collega Eppo Bruins (ChristenUnie) voegt toe: ,,We moeten nu pas op de plaats maken. De groeiplannen gaan wat ons betreft in de ijskast tot we hebben uitgedokterd in hoeverre groei van de luchtvaart nog wel bij onze toekomst past.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9171 stemmen