Volledig scherm
PREMIUM
Opengewaaide deuren zorgden dat bewoners van de Petrus Dondersstraat in Eindhoven in januari opeens de beruchte blauwe vaten zagen staan in een garagebox © Bert Jansen

Kamper uit Waalre blijft zwijgen over drugslab; 'zit in zijn cultuur', zegt advocaat

DEN BOSCH - Zwijgen tijdens een rechtszaak kan een verdachte veel punten kosten. Dat een man uit Waalre niks wil zeggen over opslag van een drugslab in een door hem gehuurde box vindt het Openbaar Ministerie erg verdacht en ze eist twee jaar cel. Maar volgens zijn advocate Marlieke van de Laar is er niks aan de hand en mag dat zwijgen hem niet aangerekend worden. ,,Het zit in zijn cultuur, kampers praten uit principe niet met de politie en je mag hem zijn afkomst niet aanrekenen.”

De garagebox staat in de Eindhovense Petrus Dondersstraat. Begin januari waaiden opeens de deuren open en omwonenden sloegen meteen alarm: ze zagen de bekende blauwe vaten waar zo vaak drugsafval in zit.  De gewaarschuwde politie vond inderdaad gevaarlijk spul: vaten met honderden liters zout- zwavel-, en azijnzuur, aceton en soda: allemaal grondstoffen voor harddrugs. Daarnaast lag er alle apparatuur en glaswerk voor een lab met in bekers en vaten nog restjes apaan en pmk, ook uit de drugsindustrie.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven