Volledig scherm
De platte kar onderweg naar het Stadhuisplein gefotografeerd op het 18 Septemberplein. © Henk Brunekreef

Kampioensfeest PSV goedkoper voor de gemeente

EINDHOVEN - Terwijl PSV uit alle macht probeert aan te haken in de race om het kampioenschap, viel deze week de rekening van het afgelopen kampioensfeest op de deurmat. De totale kosten bedroegen 256.660 euro en dat is bijna 70.000 euro minder dan begroot. Vooral de inrichting van de route voor de platte kar en het 18 Septemberplein pakte goedkoper uit dan verwacht.

Hoewel de kosten dus meevielen waren ze alsnog 20.000 euro hoger dan in 2015. Vooral omdat er een extra plein was ingericht voor de supporters. Dit omdat het kampioensfeest een jaar eerder op sommige plekken onverantwoord druk was. Het aandeel van de gemeente was met 114.660 euro bijna 10.000 euro minder. PSV en de horeca betaalden iets meer. Een bijdrage die vooral door laatstgenoemde dubbel en dwars terugverdiend werd. De economische waarde (bijvoorbeeld de horecaomzet) wordt door de gemeente geschat op twee miljoen euro. Zo waren bijvoorbeeld ook alle 2.000 hotelkamers gevuld

Rel
Vorig jaar liep een opmerking van raadslid Ko Jansen (ChristenUnie) uit op een kleine rel. Volgens Jansen was het raar dat de gemeente het leeuwendeel van de rekening betaalde. Dit tot grote ergernis van PSV-voorzitter Toon Gerbrands. Het leidde uiteindelijk tot een debat in de gemeenteraad. Daar bleek Jansen geen enkel draagvlak te hebben voor zijn pleidooi om de kosten terug te brengen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven