Volledig scherm
Vrijdag is het nieuwe buurthuis voor ZorgSamenbuurt op het speelterrein aan de Madernolaan in de Eindhovense wijk Prinsejagt 3 geplaatst. © FotoMeulenhof

Kant en klaar buurthuis Prinsejagt 3 in Eindhoven

EINDHOVEN - Vrijdag is het nieuwe buurthuis voor ZorgSamenbuurt op het speelterrein aan de Madernolaan in de Eindhovense wijk Prinsejagt 3 geplaatst. Het is in Asten ontworpen en gebouwd door Verberne bouw + meubel. Daarna is het geheel op een dieplader naar Eindhoven gebracht.

Vrijwilligers uit Prinsejagt 3 beginnen dit weekend met de afwerking van het interieur. Het buurthuis zal worden gebruikt voor koffiebijeenkomsten van ZorgSamenbuurt, waar veel ouderen in de wijk naar toe gaan.

Het gebouw van circa 65 vierkante meter is relatief makkelijk weer weg te halen. Dat kan van pas komen, mocht de rechter alsnog oordelen dat de bezwaarmakers gelijk hebben. Omwonenden zijn niet blij met de bebouwing, die in de plaats is gekomen van een speeltuin. Het gebouw moet ook makkelijk weg te halen zijn, omdat de vergunning maximaal tien jaar geldt. Tegen het einde van die periode kunnen de gebruikers wel een permanente vergunning aanvragen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven