Zo zou het kantoorgebouw Edge van Edge Technologies/OVG Real Estate eruit kunnen komen te zien. Op de voorgrond de Stationsweg met de Effenaar en rechts de Dommel. De witte gebouwen links zijn onderdeel van de ontwikkeling Lichthoven. Tot nog toe is daarvan alleen The Student Hotel (links) aan het Stationsplein ontwikkeld.
Volledig scherm
Zo zou het kantoorgebouw Edge van Edge Technologies/OVG Real Estate eruit kunnen komen te zien. Op de voorgrond de Stationsweg met de Effenaar en rechts de Dommel. De witte gebouwen links zijn onderdeel van de ontwikkeling Lichthoven. Tot nog toe is daarvan alleen The Student Hotel (links) aan het Stationsplein ontwikkeld. © Edge/OVG Real Estate

Kantoorgebouw Edge Eindhoven krijgt ook echt vorm, eerste ontwerp online

EINDHOVEN - Edge Eindhoven, het moderne kantoorgebouw van projectontwikkelaar Edge Technologies/OVG Real Estate, is een stuk dichterbij realisatie gekomen. De eerste plaatjes van het gebouw aan de Stationsweg zijn online verschenen. 

Edge Technologies is een dochter van OVG, onder meer verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe Rabobank aan de Fellenoord. Het bedrijf maakte vorig jaar via deze krant bekend dat het ook in Eindhoven wilde investeren in een bedrijfsverzamelgebouw uit de Edge-serie. De eerste gebouwen daarvan staan in Amsterdam, maar ook in andere steden is OVG actief. In Eindhoven heeft de ontwikkelaar een deel van het gebied Lichthoven bij het station overgenomen. 

Het interieur van het Edge Eindhoven gebouw dat aan de Stationsweg moet verr
Volledig scherm
Het interieur van het Edge Eindhoven gebouw dat aan de Stationsweg moet verr © Edge/OVG Real Estate

Op de site edge-eindhoven.com is sinds kort een preview te zien van het gebouw, zowel van buiten als aan de binnenkant. Als richtdatum voor oplevering noemt de site het derde kwartaal van 2022. Met de gemeente is Edge Technologies al uit, zo lieten ze eerder weten. Alleen de ondertekening van de overeenkomsten liet nog even op zich wachten. Waarschijnlijk is het nu inmiddels zo ver. 

Dakterras

In Eindhoven komt een kantoorgebouw van 41.000 vierkante meter aan de Dommel en de Stationsweg, tegenover de Effenaar. Ook komen er 300 parkeerplaatsen. Behalve 26.000 vierkante meter kantoren komen er ook een sportschool, een café/restaurant en een dakterras, allemaal voor gezamenlijk gebruik van huurders en bezoekers. 

Het interieur van het Edge Eindhoven gebouw dat aan de Stationsweg moet verrijzen.
Volledig scherm
Het interieur van het Edge Eindhoven gebouw dat aan de Stationsweg moet verrijzen. © Edge/OVG Real Estate

Edge maakt bij het beheer van zijn zeer duurzame gebouwen gebruik van de nieuwste technieken. Zo zijn de klimaatbeheersing en verwarming op de individuele gebruiker af te stemmen, net als de verlichting. Reserveren van ruimtes in het gebouw gaat via een app voor de deelnemers. Edge Olympic, het tweede gebouw van de dochter van OVG, is onlangs benoemd tot een van de meest gezonde kantoorgebouwen ter wereld. 

Volgens OVG/Edge is er in Eindhoven zeker behoefte aan nieuwe kantoorgebouwen, zolang als die maar vlakbij het station en de binnenstad verrijzen. En als ze voldoen aan de nieuwste eisen van gezondheid, duurzaamheid en welbevinden. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven