Volledig scherm
Lange rij voor de Taco Bell in Eindhoven. © ED

Kassa rinkelt direct bij opening eerste Nederlandse Taco Bell in Eindhoven

VideoEINDHOVEN - Met de opening van het Taco Bell restaurant aan de Rechtestraat, heeft Eindhoven er een Nederlandse primeur bij. Al voor de opening om 11.00 uur stond een lange rij nieuwsgierige en hongerige fans voor de deur, en het bleef de hele dag druk bij het restaurant.

Er werd volop gelachen en een fikse rij kromde zich om het pand aan de Rechtestraat 62 in Eindhoven. Meer dan honderd belangstellenden stonden dinsdagochtend in een lekker lentezonnetje alvast voor te proeven van wat hen te wachten stond. Even later zetten zij de tanden in een Grilled Stuft Burrito, Quesadilla of een Fajita Burrito. De opening van het eerste Taco Bell fastfoodresturant in Nederland laat je niet zomaar aan je voorbij gaan.

Geluk
Maxime Nigel (19) was er al om 8.30 uur. Hij kwam speciaal uit Den Bosch om de Nederlandse primeur mee te maken. En hij had geluk, want toen Eindhoven nog aan het wakker worden was, stond hij als eerste voor de deur. „Ik wist door Facebook YouTube en het nieuws dat vandaag dé dag is voor Taco Bell in Nederland. Daar wil ik natuurlijk bij zijn.” Maar Nigel weet niet precies wat hij binnen gaat aantreffen. „Ik heb nog nooit bij Taco Bell gegeten. Ik weet ook nog niet wat ik ga bestellen.”

Crunchwrap Supreme
Niet veel later heeft hij de eer om als eerste over de drempel van een Nederlandse Taco Bell-vestiging te stappen. Hij wordt persoonlijk ontvangen door Nick Dawson, General Manager van Taco Bell in Groot-Brittanië en Europa. Als bedankje krijgt hij het felbegeerde t-shirt met daarop de omiskenbare -1-. Die zorgt er tevens voor dat hij nóg een primeur in de boeken zet als de eerste klant in Eindhoven die een Crunchwrap Supreme bestelt. Na zijn bestelling wordt hij door andere wachtenden ingehaald, want ja als eerste kun je zomaar de laatste zijn zodra de complete landelijke media op je nek duikt.

Als na een halfuur de microfoons, fototoestellen en camera's hun heil weer elders zoeken, is het moment dan eindelijk daar. Vol verwachting bijt hij in zijn crunchwrap. De duim gaat omhoog. Hij mompelt: 'Goedgekeurd!' 

Volledig scherm
Aanpoten bij de net geopende Taco Bell in Eindhoven. © ed
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven