Volledig scherm
Leo Bisschops, voorzitter KBO-Brabant. © jan zandee/fotoburo bolsius

KBO-Brabant denkt over nieuwe naam

DEN BOSCH - Moet de naam KBO, voluit Katholieke Bond van Ouderen, veranderen? De voorzitter van KBO-Brabant gaat hier de komende maanden over praten met bestuurders en leden. 

Steeds meer lokale afdelingen in Brabant hebben moeite met de K van Katholiek, vinden ‘Bond’ stoffig klinken en denken dat ouderen niet als oudere willen worden aangesproken. KBO Sint-Oedenrode kiest daarom binnenkort een nieuwe naam. De KBO-leden in Nuenen kozen vorig jaar al voor de naam ‘Senergiek’. 

Ook op provinciaal niveau leeft die discussie. ,,Bij de laatste algemene ledenvergadering heb ik gezegd: ik ga geen stemming houden, wie is voor en wie is tegen de K van KBO. Dat werkt als een splijtzwam”, zegt Leo Bisschops uit Best, voorzitter van KBO-Brabant. ,,Ik ga wel de komende maanden met onze achterban in gesprek: wat bindt onze circa 128.000 leden, wat zouden ze nog meer willen. Het staat ook nog niet vast dat de naam anders moet. Het is niet: tekenen bij het kruisje.”

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6949 stemmen