Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor Paul Janssen luistert naar het kerkkoor. Archieffoto Nienke van de Kruijs © Fotomeulenhof

Kerken in regio zien bodem van de schatkist naderen

EINDHOVEN/HELMOND - Het wordt voor kerkgenootschappen steeds lastiger om het geld bij elkaar te brengen om pastoors of dominees te betalen, kerkgebouwen te onderhouden en de hoge energierekeningen te betalen. Veel kerken komen structureel geld tekort en teren in op reserves. 

Vandaag begint de jaarlijkse actie Kerkbalans, waarin de Katholieke Kerk, de Oudkatholiek Kerk en de Protestantse Kerk samenwerken. De komende twee weken worden parochianen en leden opgeroepen om geld te doneren. De actie werd gisteren ingeluid met de presentatie van een landelijk onderzoek naar de meerwaarde van de kerk en de uitslag van een fotowedstrijd. 

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven