Kerkklokken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieuze boodschap van Netflix onthult waarom

VideoEINDHOVEN - De kerkklokken van de Catharinakerk in Eindhoven speelden vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’. Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt waarom: het derde seizoen van de hitserie La casa de papel begint vandaag. Terwijl de kerkbeheerder van de kerk van niks wist, werd de beiaardier door het reclamebureau van de streamingdienst benaderd om de serie te promoten. 

Verschillende afbeeldingen met kerken uit grote Nederlandse steden zijn vandaag te zien op het Instagramaccount van Netflix Nederland. Daarop staat geschreven ‘Bella Ciao’ - het themanummer van de hitserie La casa de papel. 

Een aantal fans had dat ook door en stond rond 16.00 uur te wachten voor de kerk in Eindhoven om de klokken te horen luiden. De beheerder van de kerk zegt van niks te weten en kent de serie ook niet. Toch speelde de beiaardier waarvoor de fans kwamen. 

Benaderd door reclamebureau

Het reclamebureau van de streamingdienst heeft zelfs de beiaardier van de Catharinakerk hiervoor benaderd. Rosemarie Seuntiëns bevestigt dat ze is benaderd is door Netlix om het van oorsprong Italiaanse strijdlied vandaag tussen 16.00 en 17.00 uur af te spelen. Dit om het nieuwe seizoen van de hitserie aan te kondigen. Wat ze hiervoor krijgt, is niet bekend.

In Breda en Zwolle hebben mensen het nummer Bella Ciao ook al gehoord. Morgen speelt het lied, als we de stories op het Instagramaccount moeten geloven, ook in Helmond en Roermond. 

Acteur Frank Lammers uit Mierlo doet ook een duit in het zakje en ging ‘undercover’ bij El Professor. 

Volledig scherm
Titelsong van hitserie La casa de papel te horen uit kerkklokken in Eindhoven © videostill

In samenwerking met indebuurt Eindhoven