Het Stadhuisplein in Eindhoven was voor de 2 demonstraties van zondag al in 2 vakken verdeeld.
Volledig scherm
Het Stadhuisplein in Eindhoven was voor de 2 demonstraties van zondag al in 2 vakken verdeeld. © ED

Kick Out Zwarte Piet schrapt grote actie in Eindhoven; demonstratie Pegida gaat wél door

UpdateEINDHOVEN - Eindhoven Kan Het en Kick Out Zwarte Piet (KOZP) blazen hun demonstratie op het Stadhuisplein in Eindhoven af. Beide partijen annuleren de bijeenkomst omdat ze ‘geen vertrouwen hebben in politie en gemeente', zo lieten ze zaterdagavond laat weten.

 1. Eindhoven in Beeld verzamelt Parels van de stad, voor interactieve website met persoonlijke verhalen en foto’s

  Eindhoven in Beeld verzamelt Parels van de stad, voor interactie­ve website met persoonlij­ke verhalen en foto’s

  EINDHOVEN - Wie heeft een mooi, persoonlijk verhaal over een misschien wel heel alledaagse plek in Eindhoven? Dat soort 'parels’ zoekt Eindhoven in Beeld voor en nieuwe site over de cultuurhistorie van de stad. Voorbeelden zijn er al genoeg, over het oude gemeentehuis van Tongelre, het eerste stoplicht van Nederland, het Bikerscafé op Stratumseind of het luchthavengebouw van de militaire basis Welschap.
 2. Kans op onrust in binnenstad Eindhoven neemt toe: Pegida wil zondag op zelfde plek als Kick Out Zwarte Piet demonstreren
  PREMIUM

  Kans op onrust in binnenstad Eindhoven neemt toe: Pegida wil zondag op zelfde plek als Kick Out Zwarte Piet demonstre­ren

  EINDHOVEN - De klus om de binnenstad zondag rustig te houden, wordt voor gemeente Eindhoven en de politie ingewikkelder nu ook Pegida zondag wil demonstreren. Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Eindhoven Kan Het protesteren die dag tegen de nieuwe, grijze pieten. Eindhovense hooligans hadden al opgeroepen om de confrontatie met die demonstranten aan te gaan. Maar nu blijkt dat ook de anti-islamorganisatie Pegida Nederland via social media alle ‘pro Zwarte Pieten-aanhangers’ vraagt om te komen actievoeren.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwagen
  Play

  Vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwa­gen

 2. Rolschaatsende meiden bereiken Breda na tocht door hele land
  Play

  Rolschaat­sen­de meiden bereiken Breda na tocht door hele land