Kijk terug: Vragenuur met deskundigen over coronavirus

VideoEINDHOVEN - De behoefte aan informatie van deskundigen is groot, blijkt na de live-uitzending over het coronavirus op deze site. Lezers konden vragen stellen aan deskundigen in de studio, en dat gebeurde veelvuldig. 

Mogen we komend Paasweekend met de kleinkinderen in de tuin zitten? Mag ik mijn echtgenoot nog kussen? En wat kunnen artsen op de IC nog voor coronapatiënten betekenen? Deze en andere vragen stroomden binnen tijdens de live-uitzending op de website van deze krant. Klinisch geriater bij het Catharina Ziekenhuis Judith Wilmer en medisch directeur van DOH en huisarts in Geldrop Ellen Huijbers gaven antwoorden op prangende vragen van lezers. 

‘Huisarts en ziekenhuis veilige plekken’

Beide artsen deden een dringende oproep aan mensen met spoedeisende klachten die niet corona-gerelateerd zijn om vooral de huisarts of het ziekenhuis te raadplegen. ,,We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat de huisarts en het ziekenhuis voor mensen met spoedeisende klachten, veilige plekken zijn. Het baart ons zorgen dat we deze mensen minder zien", zegt Wilmer. 

De laatste cijfers van het Catharina Ziekenhuis klonken hoopgevend: Bijna honderd coronapatiënten zijn daar na behandeling in het ziekenhuis ontslagen. ,,We horen deze signalen ook bij andere ziekenhuizen. Het is voor iedereen goed om te weten dat er hoop is, ook als je naar het ziekenhuis moet voor behandeling.”

Live uitzending vanuit het Glasgebouw in Eindhoven over het coronavirus.
Volledig scherm
Live uitzending vanuit het Glasgebouw in Eindhoven over het coronavirus. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

In samenwerking met indebuurt Eindhoven