Volledig scherm
© Frans Bosscha

Kind nog steeds in ziekenhuis na verslikken in boon op kinderdagverblijf Grasland in Eindhoven

UpdateEINDHOVEN - Het kind dat zich vrijdag 7 juni verslikte in een gedroogde boon op kinderdagopvang Grasland van Korein Kinderplein in Eindhoven, ligt nog steeds in het ziekenhuis. Daar is de boon verwijderd uit de longen. Dat heeft Korein, nu onderdeel van Wij Zijn Jong, dinsdagmiddag aan alle ouders van Grasland gemeld. 

Dinsdag wilde Korein tegen het ED nog niets zeggen over de toestand van het kind. Wel liet woordvoerder Martijn Arts weten dat alle vestigingen het speelmateriaal onmiddellijk weggehaald hebben. Hij zei ook dat alle ouders van Grasland op de hoogte  waren gebracht. Dat is volgens Korein dinsdagmiddag om 15.30 uur geweest. 

Ook is bij de vestigingen extra aandacht gevraagd voor het veiligheidsbeleid wat speelgoed voor de kinderen betreft, zo liet de woordvoerder weten. Verder wilde hij niets zeggen over de vraag hoe de boon in de luchtpijp van het kind terecht kon komen. Dat wordt onderwerp van evaluatie en onderzoek als de situatie wat meer 'stabiel’ is. 

Nauw contact

,,Nu ligt de focus op het kind, de ouders en de direct betrokkenen, ook onze medewerkers die erbij waren. Over wat er precies is gebeurd, willen we nu niet speculeren, dat is ook niet in het belang van kind en ouders. Onze aandacht gaat nu naar hen uit. We houden nauw contact om te zien hoe we de ouders kunnen ondersteunen.” Ook de vraag of het spelen met zulke kleine, makkelijk in te slikken bonen niet gevaarlijk is, wordt bij het onderzoek betrokken, meldde de woordvoerder. 

Of er sprake was van spelen ‘zonder voldoende toezicht’ zoals de bron van het ED meldt, kon Arts niet bevestigen. ,,Ik heb er geen zicht op dat dat het geval zou zijn geweest. Ook dat nemen we mee in het onderzoek.”  Voor de medewerkers die erbij waren - en waarschijnlijk erg zijn geschrokken - is ‘extra aandacht’, aldus de woordvoerder. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7298 stemmen