Volledig scherm
PREMIUM
Kinderartsen en medisch psychologen kind & jeugd van het MMC en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven maken zich zorgen over het jeugdbeleid van Eindhoven.

Kinderartsen: noodmaatregel Eindhoven voor jeugdzorg is doekje voor het bloeden

EINDHOVEN - Eindhoven heeft zijn budget voor jeugdzorg te sterk ingekrompen, waarschuwen kinderartsen van het MMC en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Kinderen en ouders zullen blijven vastlopen; de noodmaatregel die het college vrijdag heeft genomen biedt slechts eventjes lucht.

,,Die noodmaatregel is inderdaad een nood-procedure, mijns inziens een doekje voor het bloeden, en zeker geen structurele oplossing." Dat zegt MMC-kinderarts Bas Zegers namens kinderartsen en medisch psychologen kind & jeugd van het MMC en het Catharina Ziekenhuis. Zij stuurden 9 mei een bezorgde brief aan wethouder Renate Richters (zorg, GroenLinks) en WIJeindhoven. Ze zien al maanden dat zorgafspraken voor psychische hulp aan jongeren onder druk staan. En nu merken ze dat veel zorgaanbieders, zoals psychologenpraktijken, een aannamestop invoeren. Kinderen mogen zich pas aanmelden in september, oktober, en krijgen pas in 2020 hulp.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9065 stemmen