Volledig scherm
Veel muzikanten en (oud-)bezoekers van café Altstad namen gisteren afscheid van Twan van Zwan. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Kippenvel bij afscheidsfeest Twan van Zwam uit Eindhoven

EINDHOVEN - Twan van Zwan kreeg zondag in zijn café Altstadt aan het Stratumseind een grandioos afscheidsfeest. Eindhovense bands als After Beat, Betty Blue en Going Underground speelden nummers die vaak een persoonlijke en emotionele boodschap bevatten voor de ernstig zieke Van Zwam.

Kippenvel. En niet alleen bij deze verslaggever maar bij veel meer aanwezigen in café Altstadt. Daar kreeg de ernstig zieke oud-eigenaar Twan van Zwam een memorabel afscheidsfeest. Zeker het nummer With a little help from my Friends door de Eindhovense band Betty Blue zorgde bij velen voor kippenvel en een brok in de keel. Van Zwam was vanaf 1979 tot 2014 de man achter de Altstadt of zoals de stamgasten zeggen: de Alt.

Reünie
Het afscheid voelde voor Van Zwam en veel andere aanwezigen ook als een reünie. ,,Ik ben hier de laatste tien jaar niet meer geweest", bekent Frank van Osch (59). De Eindhovenaar is in de jaren tachtig en negentig twaalf jaar bedrijfsleider geweest in het café. ,,Ik zit niet meer in de horeca maar vind dat ik vandaag hier moet zijn. Hij verdient een feest als dit."

Jong
Onder de afscheidnemers veel vijftigers en zestigers maar ook veel jong volk. ,,De Alt is van oudsher een leeftijdsloos café voor de alternatieve scene in Eindhoven", zegt de huidige eigenaar en oud-vennoot van Van Zwam, Luitzen Boonstra. ,,We hebben nog steeds hetzelfde concept: veel livemuziek, een podium zijn voor aankomend talent en een plek bieden waar iedereen zich thuis voelt."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven