Klachtenregen over volume concert Volbeat op Ketelhuisplein in Eindhoven

VIDEOEINDHOVEN-  Op het Eindhovense Ketelhuisplein mag het tijdens het mega-concert van de Deense metalband Volbeat dinsdagavond dan groot feest zijn geweest, vanuit de rest van de stad en zelfs daarbuiten regende het klachten over geluidsoverlast

Zelfs tot in Nuenen en Geldrop zou het concert volgens mensen op Twitter te horen zijn geweest. Verschillende twitteraars klagen bovendien over het feit dat het concert op een doordeweekse dag plaatsvond; niet het beste  moment van de week om wakker te liggen van dreunende bassen op kilometers afstand.

De gemeente Eindhoven laat in een eerste reactie weten dat het er vooralsnog op lijkt dat de band en organisatie zich wel aan de evenementenvergunning hebben gehouden. ,,Daar staat in dat er tussen de 103 en 105 decibel is toegestaan, gemeten op 25 meter van het podium", legt de gemeentewoordvoerder uit. ,,Er zijn tijdens het concert metingen uitgevoerd in opdracht van de organisatie, die resultaten zijn gerapporteerd aan ambtenaren ter plekke.  Uit die metingen blijkt dat het concert voldeed aan de norm."

Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Meer inzicht

Hoeveel mensen er precies geklaagd hebben, kon de gemeentewoordvoerder dinsdagavond niet zeggen. Dat komt omdat mensen buiten kantoortijd niet bij de gemeente terecht kunnen met klachten over geluidsoverlast. Mensen moeten zich dan melden bij de politie. De woordvoerder van de politie kon gisteravond echter niet uitzoeken hoe vaak er geklaagd is, maar meldde op Twitter wel dat er meerdere klachten zijn binnengekomen.

De gemeente hoopt later deze week meer inzicht te hebben in het aantal klagers en de aard van de klachten. Bovendien krijgt de gemeente ook nog een rapport met de volledige meetgegevens van het concert. Daar wordt sowieso nog naar gekeken en dan wordt ook bepaald of er alsnog vervolgstappen nodig zijn en zoja, welke.

Poll

Doordeweeks een openluchtconcert houden in Eindhoven moet kunnen

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
2022 stemmen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8117 stemmen