Volledig scherm

Kledingbank gaat van start

EINDHOVEN - Vanaf volgende maand kunnen Eindhovense gezinnen met een zeer smalle beurs bij de Kledingbank terecht om op afspraak gratis kleren uit te zoeken. In de kelder op de hoek van de Rechtestraat en Kerkstraat wordt momenteel een winkel ingericht.Enkele maanden geleden gaven de initiatiefneemsters van de Kledingbank in de krant aan geen pand te kunnen vinden. Na dat artikel bood Berry van Eeuwijk van vastgoedfirma Meba Verdi de kelderruimte aan. De Eindhovenwinkel van Dorothee Foole, die daar eerder in zat, verhuisde onlangs naar de Piazza. Brigitte Schuur van de stichting Kledingbank Eindhoven is er blij mee. " We hebben gesprekken gehad met Thom Aussems van Trudo, Ingrid de Boer van Woonbedrijf en met Stichting Ruimte, en allemaal beloofden ze met een oplossing te komen. Ze hebben het laten afweten. We worden uiteindelijk geholpen door ondernemers en niet door de mensen die zich laten voorstaan op hun maatschappelijke betrokkenheid", zegt Schuur.

Met Van Eeuwijk heeft de stichting een gebruikersovereenkomst getekend. Er hoeft slechts een klein bedrag voor energie te worden betaald. In elk geval tot medio volgend jaar kan de Kledingbank in de kelder worden gerund.


De afgelopen weken werden in de ruimte al honderden vuilniszakken met kleding verzameld. De kleding is ondermeer via de basisscholen De Hobbitstee, De Talisman, De Springplank, Hanevoet en De Meent (Waalre) ingezameld. Vrijwilligsters zijn momenteel bezig die te sorteren. Schuur: "Tachtig procent is bruikbaar. Bij sommige kledingstukken hangt het prijskaartje er nog aan."

De winkel zal alleen toegankelijk zijn voor minima met een doorverwijsbrief. De opening zal over enkele weken zijn.

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven