Volledig scherm

Kledingbank gaat van start

EINDHOVEN - Vanaf volgende maand kunnen Eindhovense gezinnen met een zeer smalle beurs bij de Kledingbank terecht om op afspraak gratis kleren uit te zoeken. In de kelder op de hoek van de Rechtestraat en Kerkstraat wordt momenteel een winkel ingericht.Enkele maanden geleden gaven de initiatiefneemsters van de Kledingbank in de krant aan geen pand te kunnen vinden. Na dat artikel bood Berry van Eeuwijk van vastgoedfirma Meba Verdi de kelderruimte aan. De Eindhovenwinkel van Dorothee Foole, die daar eerder in zat, verhuisde onlangs naar de Piazza. Brigitte Schuur van de stichting Kledingbank Eindhoven is er blij mee. " We hebben gesprekken gehad met Thom Aussems van Trudo, Ingrid de Boer van Woonbedrijf en met Stichting Ruimte, en allemaal beloofden ze met een oplossing te komen. Ze hebben het laten afweten. We worden uiteindelijk geholpen door ondernemers en niet door de mensen die zich laten voorstaan op hun maatschappelijke betrokkenheid", zegt Schuur.

Met Van Eeuwijk heeft de stichting een gebruikersovereenkomst getekend. Er hoeft slechts een klein bedrag voor energie te worden betaald. In elk geval tot medio volgend jaar kan de Kledingbank in de kelder worden gerund.


De afgelopen weken werden in de ruimte al honderden vuilniszakken met kleding verzameld. De kleding is ondermeer via de basisscholen De Hobbitstee, De Talisman, De Springplank, Hanevoet en De Meent (Waalre) ingezameld. Vrijwilligsters zijn momenteel bezig die te sorteren. Schuur: "Tachtig procent is bruikbaar. Bij sommige kledingstukken hangt het prijskaartje er nog aan."

De winkel zal alleen toegankelijk zijn voor minima met een doorverwijsbrief. De opening zal over enkele weken zijn.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven