Volledig scherm
Victor van Wulfen. © Angelo Blankespoor

Klokkenluider vliegbasis Eindhoven doet aangifte tegen ex-leidinggevenden

EINDHOVEN - Klokkenluider en voormalig luchtmachtpiloot Victor van Wulfen heeft deze maand bij de marechaussee aangifte gedaan, onder andere tegen zijn ex-leidinggevenden op vliegbasis Eindhoven. Van Wulfen beschuldigt zijn voormalig werkgever van valsheid in geschrifte en chantage. 

Van Wulfen uit Heeswijk-Dinther trok vijf jaar geleden aan de bel over vliegveiligheidsincidenten op de vliegbasis Eindhoven waar hij destijds werkte als piloot op een Hercules-vrachtvliegtuig. Hij kreeg gelijk en werd in 2015 gerehabiliteerd.

Vanwege blijvende woede en frustratie over zijn werkgever en zorgen over de veiligheid kreeg hij begin dit jaar alsnog een vliegverbod opgelegd. Een kort geding daarover verloor hij. 

Van Wulfen zegt dat in de pogingen om van hem af te komen zijn medisch dossier is vervalst en ook het onderzoek ernaar. "Ik wil er niet teveel over kwijt maar er is van alles met opzet verzonnen en geknutseld. Er klopt niks van. En dat is niet alleen schandalig maar ook strafbaar", laat hij weten in een reactie. 

Van Wulfen besloot uiteindelijk om weg te gaan bij Defensie en diende zelf zijn ontslag in. Sinds 1 augustus is hij niet meer in dienst. "Ik was het spuugzat en vond het mooi geweest. Ik had er niks meer te zoeken. Ze wilden me alleen maar beschadigen."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven